Koronavírus

Megjelent Bíró Anikó, Elek Péter és szerzőtársuk cikke a European Journal of Ageing folyóiratban

Time patterns of precautionary health behaviours during an easing phase of the COVID-19 pandemic in Europe   Abstract Using data from the COVID-19 questionnaire ...   Read More »

Megjelent Elek Péter, Bíró Anikó és szerzőtársuk cikke a Health Economics folyóiratban

Income gradient of pharmaceutical panic buying at the outbreak of the COVID-19 pandemic Abstract We analyze the timing, magnitude, and income dependence of pharmaceutical ...   Read More »

A pszichedelikus szerek reneszánsza a gyógyításban

Szerző: Fazekas Károly A cikk eredetileg a Qubiton jelent meg   „Előfeltételezéseid világra nyíló ablakok. Tisztítsd meg őket időnként, különben nem jön át rajtuk a fény” ...   Read More »

A koronavírus miatti gyógyszervásárlási pánik egyenlőtlenséget szül – Bíró Anikó és Elek Péter cikke a KRTK Blogban

Bő egy évvel ezelőtt tört be életünkbe a koronavírus-járvány. Emlékszünk a tavaly márciusban kialakult pánikvásárlási rohamra is, amely a gyógyszereket is érintette. Írásunkban bemutatjuk, ...   Read More »

A koronavírus-vakcinák és a bizonytalanság: számokon mutatjuk, miért éri meg beoltani magunkat – Sziklai R. Balázs cikke a KRTK blogban

  Az mRNS alapú vakcinákat övező bizonytalanság sok, egyébként nem oltásszkeptikus embert is eltántorít attól, hogy beoltassa magát. Érdemes tudatosítani, hogy a bizonytalanság irracionálisan ...   Read More »

A Tóth István János segítségével működő Koronavírus Kisokost méltatja honlapján a Magyar Orvosi Kamara

  “Hiánypótló segítség a mindennapok szerteágazó hírözönében.” – írja bejegyzésében a Magyar Orvosi Kamara a Koronavírus Kisokosról (koronavirus-kisokos.eu), mely oldal kollégánk, Tóth István János ...   Read More »

Metafora, vírus, politika

Szerző: Fazekas Károly A cikk eredetileg a Qubiton jelent meg   „Zsákot hord hátán az Idő, uram, S alamizsnát koldul a feledésnek, a Hálátlanságnak, ...   Read More »

Csak a COVID-19 növeli a magyar gazdaság készpénzigényét?

Szerző: Tóth István János A cikk eredetileg a Portfolio KRTK blogján jelent meg Áprilisban láthattuk a hírt arról, hogy idén márciusban 227 milliárd forinttal ...   Read More »

A magánytól is megvéd a vírusbuborék, avagy hogyan barátkozzunk járvány idején?

Szerző: Kóczy Á. László A cikk eredetileg a Portfolio KRTK blogján jelent meg Az emberek közötti kapcsolatok rendszere láthatatlanul hálózza be társadalmunkat. Rokonok, barátok, ...   Read More »

Nem védi az időseket a koronavírustól az újszülöttkori BCG-oltás

Szerző: Bárdits Anna   Az utóbbi időben sok cikket lehetett olvasni arról, hogy azokban az országokban, ahol kötelező a BCG-oltás, lassabban terjedt el a ...   Read More »

Felhasználási feltételek
Impresszum
Intézményünk országos ésnemzetközi hálózati kapcsolatátaz NIIF program biztosítja
Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézet
© Copyright 2020. Minden jog fenntartva.