Karsai Judit és szerzőtársai cikkei a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) 30 éves magyar-angol jubileumi évkönyvében

A magyarországi kockázati- és magántőke ágazat helye a magyar gazdaságban

Bodor András, Karsai Judit, Milos Milicsevics

A cikk az elmúlt tíz évben végrehajtott közel 800 cégbe történt befektetést térképezi fel. A cikkben ismertetett kutatás úttörő jellegét kiemeli, hogy mivel a kockázati tőke ügyletek Magyarországon üzleti titoknak minősülnek, nem áll rendelkezésre nyilvános adatbázis a kockázati tőkebefektetésben részesült hazai vállalkozásokról. E cégeket csak közvetett módszerrel, a hazai és külföldi kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó alapokat és alapkezelőket kellett először beazonosítani, majd megvizsgálni, hogy melyek azok a hazai vállalkozások, amelyekben e szereplők tulajdoni hányadot szereztek.

Hogyan ítélik meg a magyarországi kockázati tőkealapok kezelői saját hozzájárulásukat portfólió cégeik sikeréhez?

Karsai Judit, Nagy Dénes, Gazdag Gergely, Török József

A cikk  azt térképezi fel, hogy maguk a kockázati tőkealap-kezelők valóban képesek-e a tőkén kívül más módon is elősegíteni a portfoliójukba választott cégek sikeressé válását. E cikk érdekessége, hogy a kutatást a Budapesti Corvinus Egyetem Széchenyi István Szakkollégium és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Management Szakkollégium kockázati tőke iránt érdeklődő lelkes szakkollégistái kezdeményezték és hajtották végre.

Mindkét cikk angol nyelven is megjelent az évkönyvben.

Felhasználási feltételek
Impresszum
Intézményünk országos ésnemzetközi hálózati kapcsolatátaz NIIF program biztosítja
Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézet
© Copyright 2020. Minden jog fenntartva.